Chez Luti

Bed & Breakfast aan het Brielse Meer

DutchEnglishFrenchGerman

Voorne

Het (voormalige) eiland Voorne is het westelijke deel van het dubbel-eiland Voorne-Putten. Het wordt door de rivier Bernisse gescheiden van het eiland Putten. Op Voorne liggen de plaatsen Abbenbroek, Brielle, Heenvliet, Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Tinte, Vierpolders, Zuidland en Zwartewaal.

Westvoorne

Het verwarrende is dat de gemeente Westvoorne het dorp Oostvoorne binnen de grenzen heeft. Dit dorp ligt geheel in het westen van de gemeente. De dorpsnaam Oostvoorne slaat terug op het feit dat het voormalige eiland Goeree (nu deel van het eiland Goeree-Overflakkee) in vroeger tijden Westvoorne genoemd werd en het eiland Voorne (nu deel van het eiland Voorne-Putten) toen Oostvoorne heette. De huidige gemeente Westvoorne, in 1980 ontstaan uit de oude gemeenten Oostvoorne en Rockanje, ontleent haar naam aan de nu gangbare definities.

De unieke variatie in natuur en landschap, de rust en vele bezienswaardigheden en activiteiten maken de gemeente Westvoorne, gelegen ten zuiden van de Europoort, een bijzondere recreatiegemeente. Particuliere musea (openluchtmuseum 'De Duinhuisjes' en het museum 'In den Halven Maen') zijn zomaar enkele voorbeelden van hetgeen de gemeente te bieden heeft. Ook de VVV-kantoren in Oostvoorne en Rockanje zijn bereid u van informatie te voorzien.

voorne_in_zuidholland